Op weg naar Pasen

Met je gezin op weg naar Pasen. Hoe doe je dat? Wij hebben een groot houten kruis in de woonkamer neergezet. Daarbij een schaal. Elke zondag lezen we een verhaal uit het leven van Jezus en leggen we iets op de schaal wat doet denken aan dit verhaal.

De takken met bladeren werden op de grond gelegd toen Jezus op zijn ezel naar Jeruzalem reed. Maria zalfde Jezus met hele dure geurige olie. Judas kreeg goudstukken omdat hij Jezus verraadde. Jezus deelde brood en wijn toen hij voor de laatste keer avondmaal vierde met zijn leerlingen. En voordat de haan kraaide had Petrus drie keer gezegd dat hij Jezus niet kende.

De symbolen zorgen ervoor dat de kinderen de verhalen onthouden. Ze raken er nog meer van onder de indruk en het komt dichterbij.

Deel dit bericht

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *