Reisdagboek

Het is een poosje stil geweest op mijn blog. De laatste weken voor de zomervakantie vind ik altijd best hectisch. En dan weer wennen aan een nieuw (vakantie)ritme en voorbereiden en inpakken voor de vakantie zelf… Ondertussen is school weer begonnen. De zes vrije weken waren fijn! En onze vakantie in de Dordogne in Frankrijk heeft me volop inspiratie gegeven voor nieuwe blogs!

Ik start met iets heel leuks dat ik deze vakantie voor het eerst heb gedaan: het bijhouden van een reisdagboek. ‘Traveljournaling’ of ‘travel journal’ wordt het in de media en boekhandels vooral genoemd. Maar ik wilde niet te veel meegaan in alle commercie en veel geld aan een officieel reisdagboek uitgeven. Ik kocht daarom een A5-schrift met gebonden/harde kaft en witte bladzijden. Verder had ik een zwarte pen met vrij dikke punt en een eenvoudig gekregen kokertje met tien kleine kleurpotloden.

Ik ging vaak elke dag even zitten om de belevenissen van die dag op te schrijven. Soms plakte ik er een bonnetje of briefje bij en ik heb ook een keer een takje van een varen er tussen gestopt. Zo lang het niet al te dik materiaal is gaat dat prima. Soms tekende ik iets na van een gemaakte foto of de cover van een gelezen boek. Ik maak altijd veel foto’s tijdens de vakantie en weet dan thuis vaak niet precies meer waar we welke dag waren. Nu hoef ik alleen maar m’n dagboek erbij te pakken om onderschriften in het fotoalbum te maken.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *