Geef de vogels snavels

Handletteren, bible journaling, doodlen, raamtekenen, bullet journaling… Het is tegenwoordig hot om een van deze termen aan je hobby’s toe te voegen. Het maakt niet uit of je van nature creatief bent of niet, er zijn allerhande diy-boeken in de omloop om het je eigen te maken. Eerlijk gezegd raakte ik de afgelopen tijd een beetje uitgekeken op de enorme stapels handletter-boeken en weer een nieuw uitgekomen bullet journal.

Maar… ik werd onlangs enorm verrast door het boekje ‘Teken, schilder, lach en bewonder’ van Daniel Müller (illumueller). Op de achterkant staat: Het meest originele, gevarieerde en humoristische kleurboek van het jaar. Met grappige en verrassende voorbeelden word je uitgedaagd al tekenend of schilderend de tekening af te maken of de werkelijkheid naar jouw hand te zetten’. En dat is écht waar! Ik word zo blij van dit boekje en kan hem iedereen aanraden! Je wordt gestimuleerd om weer eens out of the box te denken en lekker creatief aan de slag te gaan.

 

Even wat voorbeelden van de opdrachten die je tegenkomt:

  • Geef de vogels snavels
  • Vul de koelkast (zie plaatje links)
  • Bouw de skyline af
  • Geef deze vier generaals een uniform
  • Teken het haar van de waternimfen

 

Beginnetje
Zoals je al een beetje kunt afleiden uit deze opdrachten, is op elke pagina alvast een beginnetje gemaakt. En niet zomaar een beginnetje, maar een geniaal beginnetje dat ontzettend uitnodigt om ermee verder te gaan. Bij andere tekenboeken kom ik nogal eens moed of zelfvertrouwen tekort, waardoor ik al op voorhand afhaak. Bij dit boek werkt het anders. Je wordt echt geënthousiasmeerd om aan de slag te gaan. Ik heb dit boek, samen met een waterbestendige fineliner, altijd binnen handbereik liggen om verloren minuutjes mee te vullen.

P.S. Dit boek is uitgegeven door Uitgeverij Cactus. Het loont de moeite om ook eens de andere boeken van deze uitgever te bekijken. In de filosofie van uitgeverij Cactus is een boek niet een paar vellen bedrukt papier, maar een ervaring, een beleving. De boeken van uitgeverij Cactus vallen op, prikkelen, maken een emotie los en blijven haken, bijvoorbeeld door de invalshoek of keuze van het onderwerp. Maar zeer zeker ook door de vormgeving of uitvoering van het boek.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *