Themafeest Jaren ’30

Wij houden van themafeesten! Een paar jaar geleden organiseerden wij een feest volledig in jaren ’30-sfeer om onze dertigste verjaardagen te vieren. We verdiepten ons in de jaren ’30, haalden de zolder van mijn schoonouders leeg, maakten een uitnodiging en vroegen al onze gasten om verkleed te komen. Hier een stukje uit de uitnodiging:

De jaren ’30 was de tijd van de big bands en Hollywood. In tegenstelling tot de kleding overdag, was avondkleding super glamoureus en vrouwelijk. Jurken waren lang en legden de nadruk op de vrouwelijke rondingen. (…) In de jaren ’30 werden vrouwen moe van de korte mannenkapsels en besloten hun rondingen te omarmen, en dat gold ook voor de kapsels. Het haar werd langer gedragen, maar niet voorbij de schouders, en het krullen begon. (…) Het herenkapsel uit de jaren ’30 kende een strakke scheiding die bijdroeg aan een gedistingeerde uitstraling. Achter en opzij was het haar veelal erg kort en met meer lengte bovenop.

De voorpret was al erg leuk. We gingen voor onze eigen kleding naar de Negen Straatjes in Amsterdam. Iedereen die van vintage houdt moet hier een keer geweest zijn! We hebben ontzettend genoten van het feest zelf: ieders kleding, de muziek, onze jaren ’30 kennisquiz enz. enz. Sinds dit feest volg ik Juffrouw Jo Hedwig Teeuwisse, alias juffrouw Jo, die een passie heeft voor de jaren 30/40. Google haar maar eens of kijk dit filmpje op YouTube. Je kunt haar ook volgen op Facebook of Instagram. Onlangs verhuisde ze van Amsterdam naar een boerderij in het hoge Noorden waar ze volledig zelfvoorzienend en in jaren ’30 stijl de komende jaren wil leven.

Deel dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *