Mandelmanns Kookboek: musthave voor kookliefhebbers

Soms tref je het… je ontdekt een prachtige onontdekte parel onder de kookboeken. Onlangs vertaald uit het Zweeds. Door dit kookboek ga je bewuster de seizoenen beleven. En dan niet alleen de lente, zomer, herfst en winter, maar ook alles daar tussenin. Het vroege voorjaar, de hoogzomer, de late herfst en de midwinter.

Marie en Gustav Mandelmann betrokken ruim twintig jaar geleden een oude vervallen boerderij op het Zweedse platteland. Stukje voor stukje werden ze steeds meer zelfvoorzienend. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verbouwen het om vervolgens te verwerken in heerlijke gerechten of tot inmaakproducten.

Dit kookboek volgt de seizoenen. Naast recepten staat er veel achtergrondinformatie in het boek, zoals ecovriendelijke tips voor het bestrijden van ongedierte. De foto’s en illustraties, samen met het prachtige mat-stroeve papier maken het boek echt tot een hebbeding. Niet alleen om uit te koken, maar ook om neer te zetten en verhalen uit te lezen.

Deel dit bericht

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *